| Wprowadzenie | Twoje konto | Top Czytelnicy | Top Książki | Biblioteka |
KATALOGI Wypożyczalni dla Dorosłych | Oddziału dla Dzieci | Centralny

PODGLĄD MARC21

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Antoni Macierewicz : biografia nieautoryzowana
"Biografia nieautoryzowana "

LDR
03419nam a2200469|i|4500
001
n 20180710160432005624
003
_ _
MATEO_Group
005
20180713133146.0
008
180710s2018||||pl|||||g||||||000|0bpol|d
020
_ _
a 9788324041794
035
_ _
a MD.001.20180620132604053342.001
040
_ _
a WAR_BEM c WAR_BEM d MiGBPG
046
_ _
k 2018
100
1 _
a Gielewska, Anna. e Autor 1 n 2018168184
245
1 0
a Antoni Macierewicz : b biografia nieautoryzowana / c Anna Gielewska, Marcin Dzierżanowski.
246
1 _
a Biografia nieautoryzowana
260
_ _
a Kraków : b Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, c 2018.
960
_ _
b Znak
300
_ _
a 493 strony, [16] stron tablic : b fotografie ; c 23 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książki
380
_ _
a Literatura faktu, eseje, publicystyka
388
1 _
a 2001-
500
_ _
a Na stronie tytułowej: Horyzont Znak.
504
_ _
a Bibliografia na stronach 485-493.
600
1 7
a Macierewicz, Antoni d (1948- ) 2 DBN
648
_ 7
a 1901-2000 2 DBN
648
_ 7
a 1945-1989 2 DBN
648
_ 7
a 1989-2000 2 DBN
648
_ 7
a 2001- 2 DBN
650
_ 7
a Politycy 2 DBN
651
_ 7
a Polska 2 DBN
655
_ 7
a Biografia 2 DBN
658
_ 7
a Historia 2 DBN
700
1 _
a Dzierżanowski, Marcin d (1977- ). e Autor 1 n 2011166409
710
2 _
a Społeczny Instytut Wydawniczy Znak. 4 pbl e Wydawca 1 n 99071638
920
_ _
a 978-83-240-4179-4
970
_ _
a Jarosław Kaczyński zawładnął Polską, zaś Antoni Macierewicz zawładnął prezesem Prawa i Sprawiedliwości. Ten wyrachowany polityczny gracz decyduje o tym, w co wierzą Polacy.Oto pierwsza biografia najbardziej kontrowersyjnego polskiego polityka. Autorzy prześwietlają życiorys byłego ministra w oparciu o teczki IPN, nieznane archiwa, depesze amerykańskiej ambasady, ale przede wszystkim na podstawie rozmów z ponad setką osób, które poznały go na różnych etapach działalności.Książka odsłania jego dramatyczne losy - od samobójczej śmierci ojca, przez pobyt w domu dziecka i studenckie uczucie do kobiety, przez którą trafił do więzienia. Ujawnia historię, o których sam bohater dotąd milczał - jego dwuznaczną postawę w kontaktach z SB w marcu 1968 r., prawdziwe okoliczności "ucieczki" z internowania czy list napisany w latach 80. do gen. Czesława Kiszczaka. Pokazuje polityka, który ścigał i ujawniał agentów, a jednocześnie sparaliżował akcję polskiego kontrwywiadu wobec prawdziwego szpiega GRU.Antoni Macierewicz wierzy, że jest na celowniku rosyjskich służb. W 1992 ktoś przedstawia mu nawet jego sobowtóra, dlatego nieustannie obawia się zamachu. Ministra owładniętego obsesją na punkcie spisków chronią jednocześnie funkcjonariusze UOP-u i komandosi GROM-u. Macierewicz nie ufa nikomu. Służby nie wiedzą, że wspólnie pilnują jednego człowieka. Dwa razy niemal dochodzi do strzelaniny.Zobacz, jak wiele twarzy ukrywa Antoni Macierewicz. Nieautoryzowana biografia jednego z najważniejszych polityków prawicy poszukuje odpowiedzi na pytania - w co sam wierzy i czego boi się Macierewicz. I dlaczego tym strachem zaraża naród.
980
_ _
a 32(438):94(438).083/.84:929-052(438)"19/20"



   Aktualizacja strony: 01.08.2010 | Czas generowania strony: 0.0030 | Kontakt:
Jesteś: 3757553 osobą korzystającą z katalogu | 2609 razy logowano się na swoje konto
715 razy zrobiono rezerwację poprzez stronę WWW